Hanneke Toemen

Toen ik klein was speelde ik altijd op straat. Wij (moeder, vader, 2 jaar ouder zusje en ik) woonden in een wijk in aanbouw in een klein dorp in Brabant. Als er weer een huis af was, kwamen er kinderen bij. Weinig verkeer, weinig gevaar, de moeders altijd in de buurt en veel interessante bouwsels. Ik leerde me bewegen in een steeds veranderende groep mensen en heb er ook geleerd om voor mezelf te zorgen en soms ook voor mezelf op te komen. Dat was wel moeilijk maar gelukkig was mijn zusje er bij.

Ik ben een mens voor wie intuïtie en de durf om op je intuïtie te vertrouwen heel belangrijk is. We denken en redeneren liever dan dat we voelen. Denken lijkt veiliger want je gedachten kun je gemakkelijker controleren en sturen. Het is moeilijk en spannend om sterker op je gevoel af te gaan. Als coach ben ik  gericht op het stimuleren van welbevinden en zelfacceptatie. Om vervolgens vanuit zelfacceptatie te proberen je zo goed mogelijk te verhouden tot je omgeving. En ja, hierbij speelt intuïtie een belangrijke rol.

Ik ben een HR- professional met ruim 20 jaar ervaring in een wetenschappelijke omgeving. Dat is een eigenwijze omgeving met veel mensen die menen alles te weten. Weten, de beste zijn en excelleren zijn sleutelwoorden. Het is voor mij spannend om in die omgeving aandacht te vragen voor en te geven aan de menselijke maat. Organisaties bestaan omdat er mensen werken en dat vergeet ik nooit. In mijn werk ben ik actief bezig om mens en organisatie optimaal met elkaar te verbinden. Verbinding is een sleutelwoord voor mij, als medewerker en ook als leidinggevende: ik ben lang leidinggevende geweest van een team hoogopgeleide professionals en heb veel verandertrajecten mogen begeleiden.

In mijn vrije tijd reis ik graag, kort dichtbij en lang ver weg. Ik houd van stedentrips, het leren kennen van andere culturen en ben bourgondisch ingesteld. Ik woon met veel plezier in een klein dorpje net buiten de stad Utrecht.

Voor meer informatie:
Linked In/Hanneke Toemen